1. Hudhra përmban alicinë dhe selenium të cilët pastrojnë mëlçinë, e mbrojnë atë nga dëmet toksike dhe ulin kolesterolin.

2. Qitro është e pasur me vitaminë C, pektinë dhe antioksidant të cilët neutralizojnë radikalet e lira dhe detoksifikojnë mëlçinë.

3. Panxhari përmban shumë flavonoidë dhe beta karoten, të cilat stimulojnë dhe përmirësojnë funksionet e mëlçisë.

4. Limoni përmban një antioksidant të veçantë që aktivizon enzimat që janë përgjegjëse për pastrimin e mëlçisë.

5. Çaji Jeshil është i mirë në trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve të mëlçisë.

6. Përbërësit e avokados pakësojnë dëmet e shkaktuara në mëlçi.

7. Përbërësit e Shafranit janë të shkëlqyer për rigjenerimin e qelizave të dëmtuara të mëlçisë.

8. Molla përmban fibra dhe pektinë që largojnë toksinat dhe kolesterolin duke penguar një mbingarkesë të mëlçisë.

9. Arroret përmbajnë amino acide që e pastrojnë mëlçinë në mënyrë efikase
dhe largojne toksinat.

10. Brokoli përmban shumë fibra dhe vitaminën E që e mbron mëlçinë

/shkollaeshendetit.com