Vetëm me ndihmën e vajzës së saj, e cila është 10 vjeçe, ajo lindi në shtëpi. Kjo ndodhi me një grua në Misuri të SHBA.

E vogla, e quajtur me vend Mrekullia, thirri numrin e urgjencës kur nëna e saj filloi të kishte dhimbjet e para më 22 tetor, tre javë më herët se sa pritej.

Duke qenë se nuk kishte kohë për transport në spital nga qendra, asaj iu dhanë udhëzime për të ndihmuar nënën e saj të lindte në shtëpi. Këto udhëzime ai i zbatoi me shkresë, duke fituar vlerësimin e autoriteteve.

U deshën vetëm 10 minuta telefonatë që nëna e Miracle të lindte një vajzë. Më vonë ka mbërritur ambulanca dhe ka dërguar nënën dhe foshnjën në spital për arsye parandalimi.

Të mërkurën autoritetet në qark i dhanë Miracle një çmim simbolik për guximin që tregoi, shkruan Guardian.

Siç tha më vonë Miracle, pjesa më e mirë ishte se ajo pa së pari motrën e saj të vogël. Madje i dha një synim në jetë, të bëhej mjeke si stafi që ndihmonte nënën e saj.

Kjo ngjarje të kujton filmin shqiptar me doktor Bardhylin – “Kur hapen dyert e jetës” – i cili kryen një operacion në kushte ambulance fshati, me udhëzime nga distanca. /tesheshi.com/