Provat klinike të vaksinës eksperimentale të koronavirusit duke u zhvilluar nga kompania franceze Sanofi dhe kompania bioteknike amerikane Translate Bio do të fillojnë para fundit të vitit, pasi rezultatet pozitive u arritën në testet e kafshëve.

Të dy kompanitë thanë se rezultatet e provave para-klinike treguan se dy doza të vaksinës MRT5500 prodhuan një përgjigje imune “të favorshme” tek minjtë dhe majmunët, raporton Reuters.

Translate Bio tha në gusht se synon të fillojë provat klinike në nëntor.

Shtatë vaksina në fazën përfundimtare të testimit

Të dy kompanitë konfirmuan se në fazën e dytë të provës, e cila do të fillojë në tremujorin e katërt, siguria e vaksinës do të testohet dhe do të përcaktohet doza, përpara një faze të tretë të mundshme, por ata nuk specifikuan një datë.

Reuters kujton se nuk ka asnjë vaksinë të aprovuar ndërkombëtarisht kundër COVID 19, e cila ka vrarë më shumë se një milion njerëz në të gjithë botën.

Më shumë se 40 prodhues të ilaçeve dhe ekipe kërkimore po kryejnë testime njerëzore dhe shtatë vaksina të mundshme janë në fazat e fundit të testimit.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re