Varianti që po bën ‘namin’/ OBSH jep shifrën e rasteve të reja në Europë deri më tani

Omicron.png

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Deri më sot, në vendet e Bashkimit Evropian janë identifikuar 42 raste me sforcim koronar omicron, njoftoi Qendra Evropiane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (ECDC). Infeksionet janë konfirmuar kryesisht tek të rinjtë dhe simptomat e tyre janë zakonisht më të buta, tha presidentja e ECDC Andrea Amon, raportoi Guardian.

“Për të vlerësuar nëse omicron shmang imunitetin, duhet të presim ende derisa të përfundojnë hetimet në laboratorë me mostrat e personave që janë shëruar nga omicron. Kjo pritet pas dy javësh”, shtoi Amon, raporton KP.

Ajo deklaroi se autoritetet shëndetësore të BE-së janë duke vlerësuar edhe gjashtë raste të tjera të mundshme.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë