Më shumë se 200 marinarë u larguan nga aeroplanmbajtësja USS George Washington pas vdekjeve të shumta midis ekuipazhit, duke përfshirë tre në më pak se shtatë ditë në prill.

Detarët u transferuan në një qendër detare lokale derisa aeroplanmbajtësja me energji bërthamore përfundoi procesin e karburantit dhe riparimit në kantierin e Newport News në Virxhinia. Gjatë 12 muajve të fundit, shtatë anëtarë të ekuipazhit kanë vdekur, duke përfshirë katër vetëvrasje, duke bërë që Marina të hapë një hetim mbi klimën dhe kulturën komanduese në bordin e transportuesit të klasit Nimitz.

Komandanti i transportuesit, kapiten Brent Gaut ka marrë vendimin për të lejuar marinarët që jetojnë në bord të lëvizin në objekte të tjera, tha në një deklaratë nga  Forcat Ajrore Detare. Në ditën e parë të lëvizjes, e cila filloi të hënën, më shumë se 200 marinarë u larguan nga transportuesi dhe u zhvendosën në një strukturë afër marinës, shkruan CNN.

“Plani i zhvendosjes do të vazhdojë derisa të gjithë marinarët që nuk duan të largohen nga anija ta bëjnë këtë”, thuhet në deklaratë.

Rreth 2700 marinarë janë ende duke punuar në anije – përndryshe, gjatë riparimit, rreth 420 marinarë jetojnë në anije.

Rezultatet e hetimit të marinës për vdekjet priten këtë javë, u tha gazetarëve të martën admirali John Meier, komandanti i Forcave Ajrore Atlantike të Marinës së SHBA.

“Ne kemi caktuar një oficer hetues për të hetuar fenomenin Pres ta raportoj këtë këtë javë dhe nuk do të supozoj rezultatin e atij raporti”,  tha Meier.

Hetimi është një nga dy që po kryhen nga marina amerikane. Hetimi i dytë ka një “sferë shumë më të gjerë” dhe fokusohet në “klimën e komandës, kulturën e komandës”, tha Meier. //