Një gjykatë indoneziane dënoi të hënën me vdekje një mësues për përdhunimin e 13 vajzave në një shkollë islame, duke mbështetur apelin e prokurorit pasi ai fillimisht u dënua me burgim të përjetshëm.

Rasti i mësueses Herry Wirawan tronditi Indonezinë dhe u fokusua në nevojën për të mbrojtur fëmijët nga dhuna seksuale në shkollat ​​me konvikt në vend.

Pasi u dënuan me burgim të përjetshëm në një gjykatë të qytetit Bandung në shkurt, prokurorët që kërkojnë dënimin me vdekje kanë apeluar.

“Ne po e dënojmë të akuzuarin me vdekje,” tha gjyqtari në një deklaratë të hënën të postuar në faqen e internetit të Gjykatës së Lartë të Bandung.

Ira Mambo, avokatja e Herry-t, nuk pranoi të komentonte nëse do të kishte ndonjë apelim, duke përmendur nevojën për të pasur një vendim të plotë të gjykatës.

Një zëdhënës i prokurorisë lokale tha gjithashtu se do të presë vendimin përfundimtar përpara se të komentojë.

Midis 2016 dhe 2021, Herry u afrua me 13 vajza, të moshës 12 dhe 16 vjeç, dhe tetë vajza mbetën shtatzënë me të, tha një gjykatës në shkurt.

Zyrtarët indonezianë, përfshirë ministrin e mbrojtjes së fëmijëve të vendit, gjithashtu mbështetën thirrjet për dënimin me vdekje, megjithëse Komisioni Kombëtar për të Drejtat e Njeriut, i cili kundërshton dënimin me vdekje, tha se nuk ishte i përshtatshëm.