Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Udhëheqësit e G7 kanë rënë dakord për të vendosur më shumë sanksione ndaj Rusisë, si një mënyrë për të ndëshkuar agresionin e saj në Ukrainë prej më shumë se një viti.

 

Mediat ndërkombëtare bëjnë më dije se vendet anëtarë të G7 kanë lëshuar një deklaratë në ditën e parë të samitit, ku riafirmojnë angazhimin për të qëndruar së bashku kundër luftës Rusisë ndaj Ukrainës.

 “Ne po rinovojmë angazhimin tonë për të ofruar mbështetjen financiare, humanitare, ushtarake dhe diplomatike që kërkon Ukraina për aq kohë sa duhet. Ne po vendosim sanksione dhe masa të mëtejshme për të rritur kostot për Rusinë dhe ata që po mbështesin përpjekjet e saj të luftës. Ne po ndërtojmë gjithashtu suksesin e përpjekjeve tona për të siguruar që Rusia të mos jetë më në gjendje të armatizojë disponueshmërinë e energjisë kundër botës”, thuhet në deklaratën e lëshuar nga G7.

 

Në deklaratë thuhet gjithashtu se tërheqja e plotë dhe e pakushtëzuar e trupave ruse është domosdoshmëri për paqen.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re