Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Suedia, vendi i paqtë dhe i mbrothët nordik, gati ëndrrash, nuk është dhe aq i tillë.

Ky vend po përballet me një rritje kriminaliteti, duke patur aktualisht shkallën më të lartë të vrasjeve në Evropë.

Shumica e viktimave janë emigrantë, të cilët partitë e djathta po i përdorin gjerësisht në fushatën para zgjedhjeve të këtij viti.

“Vitin e kaluar ne patëm dymbëdhjetë të shtëna dhe pesë vrasje në pazarin Ling, përpara se të kishte një vrasje në vit si statistike. Situata në Suedi është përkeqësuar për shkak të drogës është krejtësisht ndryshe nga më parë,” tha Anne-Christine Rehnstrom, një shefe policie.

Autoritetet theksojnë se bandat kanë bënë gati 15 luftëra me njëra-tjetrën vetëm në Stokholm, kryesisht në periferi.

Suedia është i vetmi vend evropian që regjistron një rritje të vrasjeve.

Në Malmoe në jug të vendit dy vite më parë, policia bëri bastisje, por droga vjen nga Danimarka, ndaj është e pamundur t’i jepet fund këtij problemi.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re