Agjencia Meteorologjike e Japonisë paralajmëroi qytetarët të mos dalin nga shtëpitë e tyre, duke deklaruar se lartësia e borës në disa pjesë të vendit në 24 orët e fundit tejkaloi një metër.

Numri i njerëzve që vdiqën si rezultat i reshjeve të mëdha të borës dhe stuhive në të gjithë Japoninë arriti në 38.

Sipas televizionit japonez NHK, në qytetet Niigata, Toyama, Ishikawa, Fukui dhe Gifu, reshjet e borës dhe stuhitë morën tetë jetë dhe plagosën rreth 270 njerëz.

Kjo ka rritur numrin e njerëzve që kanë humbur jetën në vend që nga 15 dhjetori për shkak të reshjeve të borës dhe stuhive në 38.

Për më tepër, fluturimet e brendshme janë pezulluar në të gjithë vendin për shkak të kushteve të pafavorshme të motit.

Në qytetin e Toyama, që nga shkurti i vitit 1986, lartësia e borës ka arritur në 120 centimetra për herë të parë.