Qeveria e Venezuelës ka urdhëruar që të hënën të jetë ditë jo-pune në shkolla dhe administratën shtetërore, për shkak të një ndërprerjeje të energjisë që zgjat që nga e enjtja.

“Me urdhër të presidentit Nicolas Maduro, aktivitetet ndërpriten të hënën me 11 mars”, tha ministri i komunikimit, Jorge Rodriguez.

Në fjalimin e tij televiziv, ai u kërkoi qytetarëve të ruanin rendin dhe paqen publike.

Në Venezuelë nuk ka energji elektrike që nga e enjtja pasdite, dhe qeveria dhe opozita akuzojnë njëra-tjetrën për zhdukjen e saj, e cila varet nga kriza e rëndë ekonomike dhe politike e vendit.

Në dy javët e fundit, 15 pacientë vdiqën në Venezuelë, sepse nuk mund të dilnin dializë për shkak të të qënit pa energjis.