Reshjet e mëdha të shiut shkaktuan përmbytje të dielën në Italinë veriore, duke bërë që të shpalleti një “alarm i kuq” në pjesë të Venetos, Friulit dhe provincës së Bolzanos.

Në pak orë, zjarrfikësit kryen më shumë se 400 ndërhyrje emergjente në Veneto. “Për shkak të rrezikut të rrëshqitjeve të tokës dhe ortekëve, unë i nxis të gjithë të shmangin shkuarjen në zonën Belluno,” i tha ANSA-s guvernatori i rajonit të Venetos, Luca Zaia.

Në Modena në Emilia-Romagna, lumi Panaro doli nga shtrati, duke bërë që shumë banorë të evakuuan. Të tjerë u këshilluan që të strehohen në katet më të larta të shtëpive. Përforcimet e zjarrfikësve arritën nga Toskana dhe Piemonte.

Trafiku hekurudhor midis Bolzanos dhe Brenner Pass në kufirin austriak, ku ra shumë borë, u ndërpre për shkak të rrezikut të ortekëve dhe rënies së gurëve dhe pemëve, si dhe autostradës A22 midis Vitipan dhe Brenner.

 

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re