Skip to content

Versioni rus i McDonald’s: Vetëm Coca-Cola është më e keqe!

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Dita e parë e funksionimit të versionit rus të zinxhirit amerikan të ushqimit të shpejtë McDonald’s të dielën, i quajtur Tasty dhe Dot, tregoi se rusët në përgjithësi janë të kënaqur me ofertën, megjithëse nuk ka më produkte si Big Mac.

Pesëmbëdhjetë degë u hapën brenda dhe rreth Moskës me një emër dhe logo të re, por në të njëjtat vende si McDonald’s, me të njëjtin staf dhe menu pothuajse identike në ofertë.

“Gjithçka ka një shije si më parë, vetëm Coca-Cola është më e keqe,” tha një burrë që vizitoi një degë të sapohapur me miqtë.

Pas më shumë se 30 vitesh funksionimi, McDonald’s mbylli biznesin e tij në Rusi në mars në përgjigje të pushtimit të Ukrainës nga presidenti rus Vladimir Putin.

Javë më vonë, pasi harqet e verdha kult nga logoja e ekskluzivitetit amerikan u hoqën në të gjithë vendin, zëvendësuesi rus McDonald’s zbuloi logon e vet – dy vija portokalli dhe një rreth i kuq në një sfond jeshil të errët që përfaqëson dy patate të skuqura dhe një hamburger.

Edhe pse menyja ka humbur ndërkohë Big Mac-in, kanë mbetur shumë produkte, por me emra të ndryshëm. Para mbylljes së tij, McDonald’s kishte më shumë se 62,000 punonjës lokalë në vend.

Disa restorante në aeroporte dhe stacione treni do të vazhdojnë të funksionojnë nën logon amerikane të McDonald’s për momentin për shkak të marrëveshjeve speciale të ekskluzivitetit që nuk mund të ndërpriten lehtësisht.

Pronari i ri është Alexander Govor, i cili ka qenë pronar i një licence për të drejtuar 25 restorante McDonald’s në Siberi që nga viti 2015.

Speech ka blerë të gjitha 825 vendndodhjet e McDonald’s në të gjithë vendin dhe thotë se planifikon t’i rihapë ato brenda dy muajsh. /tesheshi.com/

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë