Veza/ E dëmshme apo e dobishme për shëndetin?

vezet-e-ziera.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Më parë, kur njerëzit donin të mbanin kolesterolin nën kontroll limitonin konsumin e vezës. Por me hulumtime të mëtejshme është vënë re se, pavaresisht se veza përmban kolesterol, nuk ndikon në mënyrë të konsiderueshme tek kolesteroli në gjak apo tek rreziku ndaj sëmundjeve kardiovaskulare.

Nga ana tjetër, veza është një burim jo i kushtueshem i proteinave të një cilësie të lartë, acideve yndyrore të pangopura, vitaminave dhe mineraleve. Në kontekstin e dietës, një konsum modest i vezës rreth 5-7 vezë në javë nuk ndikon në rritjen e rrezikut ndaj sëmundjeve kardiake tek personat e shëndetshem.

Gjithsesi, duhet gjithnjë të bëhet kujdes me ushqimet me të cilat shoqërohet veza si salcicet, sallami etj.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë