Arrestohet në Bosnje-Hercegovinë Elvis Kelmendi, i biri i bosit shqiptar të drogës Naser Kelmendi me origjinë nga Peja.

 

Gjatë aksionit të koduar ‘REZ’, u vunë në pranga në total 7 persona në Sarajevë dhe akuzohen për disa vepra kriminale si trafik të lëndëve narkotike dhe krim të organizuar.

 

Të gjithë të arrestuarit janë identifikuar si: Elvis Kelmendi, 44 vjeç, Slobodan Tomanić, 51 vjeç, Harun Babić, 22 vjeç, Anel Sejfovic, 35 vjeç, Ajlin Ahmić, 38 vjeç, Amer Pehlić, 38 vjeç dhe Armin Kulashević, 38 vjeç.

 

Të dyshuarit vepronin si grup i organizuar kriminal, me role dhe detyra të ndara. Ata shisnin sasi të mëdha të drogave narkotike në tregun ilegal të drogës në Sarajevë dhe qytete të tjera të Bosnje-Hercegovinës. Po ashtu, në kuadër të hetimeve, po hetohen edhe paratë e fituara me veprimtari të paligjshme.