Një video nga një stërvitje ushtarake serbe, e cila u mbajt tre ditë më parë, tregon më së miri se sa e “sigurt” ishte e gjithë ngjarja për pjesëmarrësit dhe mjedisin, edhe pse analistët ushtarakë thanë se ushtria ishte abuzuar në të gjitha këto për të promovojnë tregtarët e armëve, komentojnë media serbe.

Çështja e sigurisë së të gjithë operacionit u ngrit edhe para se të ndodhte, dhe asgjë nuk shkoi siç përcaktohet nga ligjet dhe rregullat e Ushtrisë Serbe, dyshohej pas lajmit për vdekjen e anëtarit të Forcës Ajrore Dejan Stojkoviç, i cili vdiq gjatë përgatitjet për ushtrimin.

Tre ditë më parë, një stërvitje e përbashkët taktike me të shtënat luftarake të quajtur “Rrufeja Strike 2021” u mbajt në terrenin “Pester” pranë Sjenica.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re