Në Kongresin amerikan, po mbahej mbledhja për çertifikimin e rezultatit zgjedhor, kur në godinë kanë hyrë mbështetës të presidentit Trump, për të kundërshtuar çertifikimin e Joe Biden si fitues.

Kongresi është izoluar dhe forcat policore kanë ndërhyrë menjëherë.

Gjendja në Kapitol dhe rreth tij është ende e tensionuar, ndërkohë që protestuesit u përplasën me policinë.

Ligjvënësit ndërprenë menjëherë seancën dhe kapitoli është i izoluar.

Njoftohet se protestuesit janë përhapur kudo në ndërtesën e Kapitolit. Policia po i shoqëron anëtarët e Kongresit jashtë ndërtesës për arsye sigurie.

Më poshtë mund të shihni momente, kur mbështetësit e Trump kanë hyrë në ndërtesë.

Yoooo they stormed the capitol, it’s a civil war now pic.twitter.com/0CteIVj6eV

— Joseph Blanco (@JosephBlanco1) January 6, 2021

Police and Trump supporters are going at it INSIDE of the Capitol. Never thought we’d see something like this pic.twitter.com/MqBJoKYHbP

— philip lewis (@Phil_Lewis_) January 6, 2021