Sonila Qato mbërrin në SPAK. Sot gjykata do vendosë nëse dosja në ngarkim të saj do të kalojë apo jo për gjykim.

 

Sonila Qatos ish-drejtoreshës së Autoritetit Rrugor Shqiptar, SPAK i ka komunikuar akuzën e shkeljes së barazisë në tendera, në lidhje me tenderin e rrugës Kardhiq-Delvinë.

 

Ajo është paditur nga një kompani private nën akuzën e “Shkeljes së barazisë në tendera”.

 

Po ashtu, Prokuroria e posaccme ka marre te pandehur Elona Gogon kryetaren e Komisionit te vlersimit te ofertave per ate tender. Gogos i eshte komunikuar akuza e “shkeljes se barazise ne tendera”, pas kallëzimit të bërë nga po e njëjta kompani.

 

Kjo e fundit pas skualifikimit arriti të fitonte tenderin dhe të përfundonte veprën publike të tunelit Kardhiq-Delvine.