Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Shfaqet një vatër zjarri në malin e Gjalicës gjatë pasdites së sotme nderkohe qe vatra eshte e aktivizuar edhe ne keto momente.

Zjarri ka rënë në lartësin 2100 metra çka e vështirëson ndërhyrjen me mjete motorike zjarrëfikse. Momentalisht flakët kanë përfshirë një siprfaqe prej 5 hektarë me pisha të larta halore.

Drejt vatrës për shuarjen e flakëve janë nisur 20 forca te sherbimit  zjarrëfikse të bashkisë Kukës, të shërbimit pyjor dhe banorë të zones.

Vatra e zjarrit ndodhet në një terren të thepisur malor dhe është e pamundur ndërhyrja me automjete, vetëm në këmbë. Sipas shefit të shërbimit zjarrfikës, Gafurr Rexha, forcat e angazhuara për shuarjen e zjarrit po mbërrijne tek vatra. Mali i Gjalicës është pjesë e zonës së mbrojtur natyrore të Parkut Kombëtar Korab-Koretnik-Kallabak./

 

 

 

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re