Situata më problematike nga përmbytjet paraqitet në Qarkun e Shkodrës.

 

Të dhënat e para nga terreni flasin për përmbytjen e 1855 hektarëve tokë.

 

Gjithashtu raportohet për 30 familje të evakuuara.

 

Në fshatin Kuç dhe jo vetëm ka ndërhyrë ushtria për t’udhënë ndihmë banorëve.

 

Në zonë ndodhen grupet e FNSH për të ndihmuar në çdo rast, banorët e bllokuar nga uji.

 

Nga ana tjetër, Ministria e Arsimit ka marrë vendimin për pezullimi në 16 shkolla në këtë qark.