Nje lajm i mire vjen nga Australia ku studjuesit kane arritur te krijojne vaksinen e pare per te neutralizuar virusin.

Ekipi i studjuesve nga Universitetit të Queensland thote se jemi ne hapa te mira.

Puna në laborator tregon se teknologjia e përdorur nga studiuesit
mund të krijojë një vaksinë kandidate e cila mund të njihet më lehtë nga
sistemi imunitar, duke shkaktuar një përgjigje imune mbrojtëse.

Jemi ne hapa te mire per ta mbyllur kete histori njeher e mire.

Profesor Peter Høj tha që ekipi ka treguar përparim të konsiderueshëm
në përputhje me kornizën kohore shumë të përshpejtuar të programit të
reagimit të shpejtë, dhe orët e gjata në laborator janë shpërblyer me
këtë arritje.

“Ende ka testime të shumta për të siguruar që kandidati i vaksinës
është i sigurt dhe krijon një reagim efektiv imunitar, por teknologjia
dhe përkushtimi i këtyre studiuesve do të thotë që pengesa e parë është
kaluar”, tha profesori Høj.

Universiteti i Queensland është një nga tre të vetmit programe në
nivel global i iniciuar nga CEPI dhe duke përdorur platforma të reagimit
të shpejtë ndaj shpërthimit të koronavirusit.

Shpresojme qe ekipi te krijoj vaksinen e pare dhe ta shes ate ne te gjithe boten.