Reshjet e dendura te shiut kane shkaktuar përmbytje te siperfaqeve të medha te tokave bujqësore në disa zona të vendit .

Pēr shkak te daljes se lumit Seman nga shtrati, mjaft toka bujqesore të fshatrave te Beratit jane permbytur.

Problemet më të medha jane evidentuar nē fshatrat Veterik, Samaticë dhe Drenovice ku fermeret qe kultivojne serat kane pesuar dēme kolosale dhe kerkojne ndihme nga instancat shteterore.

Nderkohe dramatike eshte situata edhe në pjesen e poshtme te Lumit Vjosa, i cili ka dal nga shtrati mengjesin e kesaj te diele.

Nje situate alarmante jo vetem per bujqesine por edhe per ata qe kane banesa afer lumit.