Skip to content

Vlorë/ Dallgët nxjerrin të ngordhur në breg breshkën detare “kareta-kareta” (VIDEO)

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Një breshkë e llojit kareta-kareta ka dalë e ngordhur në “Plazhin e Vjetër” në Vlorë. Breshka mendohet se është rreth 50-vjeçare.

 

Një nga specialistët e zonave të mbrojtura, së bashku me një specialist kroat, kanë marrë mostra nga kjo breshkë dhe sipas ekzaminimit të kryer në vend dyshohet se breshka ka ngordhur pikërisht për shkak të konsumimit të plastikave ndodhur në ujërat e detit.

 

Kjo nuk është hera e parë që breshka të tilla dalin të ngordhura në bregdet. Specialistët mjedisorë i shohin këto ndotje si problematikë për këto gjallesa dhe jo vetëm.

 

Brenda dy viteve janë gjetur të tilla në bregdet rreth 30 breshka, kryesisht të llojit kareta-kareta. 15 prej tyre të ngordhura, ndërsa të tjerat, janë kthyer sërish në habitatin e tyre pas ekzaminimeve të kryera.

 

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë