Osman Shaptafaj, i cili akuz ohet se vr au vajzën bashkë me burrin e saj, i ka shpëtuar dën imit deri tani. Për shkak të pretendimeve se vu an nga probleme të shëndetit mendor, shqiptari që jeton prej kohësh në Melburn të Australisë nuk është shpallur fa jtor.

Teksa seanca gjyqësore është kryer me skype në Gjykatën e Magjistraturës në Melburn, për shkak të situatës me pandeminë e COVID-19, Osman Shaptafaj pohoi se vuante nga probleme të shëndetit mendor. Ai pretendoi se ishte probleme mendore, kur që lloi Lindita dhe Veton Musai në mëngjesin e 31 dhjetorit të vitit të kaluar, teksa po hynin në shtëpinë e familjes Musai në Yarraville.

Vajza e tij Lindita, 25 vjeçe vd iq në vendin e ngjarjes, ndërsa Vetoni 29 vjeç, vd iq të nesërmen në spital. Ndaj Shaptafaj rënduan dy aku za për vr asje, por sot ai u deklarua jo fajtor për shkak të shëndetit mendor. I ak uz uari do të kthehet në Gjykatën Supreme për një seancë dëgjimore në 29 maj.