Skip to content

Vuçiç: PE kërkon njohje të Kosovës, jo ne!

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Presidenti serb Vuçiç, në kuadër të raportit të Parlamentit Evropian për Serbinë, ku theksohej pritshmëria për njohje reciproke të Serbisë dhe Kosovës, deklaroi se ishte “dëshira e tyre” dhe se “Serbia mund të ketë mendimin e saj”.

Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pas hapjes së bypass-it të Beogradit, Vuçiç reagoi ndaj rezolutës së PE duke thënë se ishte një politikë e çuditshme dhe se “disa njerëz nuk respektojnë kornizën e tyre negociuese, e cila flet për normalizimin e gjithanshëm të marrëdhënieve ndërmjet Serbisë dhe Kosovës”.

“Njohja reciproke është dëshira e tyre, ne nuk e duam këtë, dhe secili le ta bëjë punën e vet, ata janë të rëndësishëm, ne nuk jemi, por ne mund të kemi mendim, mundemi”, tha presidenti i Serbisë.

Vuçiç ka thënë se nuk e ka kontestuar rëndësinë e dokumentit të miratuar, por ka shprehur besimin se “përbërja e re e parlamentit dhe qeveria e re do të konfirmojnë gjithçka që ka njoftuar sot”, transmeton Beta.

Kosova shpalli pavarësinë nga Serbia më 17 shkurt 2008, në një seancë të jashtëzakonshme formale të Kuvendit të Kosovës.

Po atë mbrëmje, Qeveria e Serbisë mori vendim për anulimin e kësaj deklarate. Që atëherë, përpjekjet e Serbisë për të bllokuar anëtarësimin e Kosovës në organizatat ndërkombëtare kanë vazhduar, me mbështetjen e Rusisë.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë