Ambasadorja amerikane, Yuri Kim, me anë të një postimi në Twitter, i është drejtuar edhe njëherë me një mesazh të qartë dhe të fortë maxhorancës lidhur mbi zgjedhjet e 25 prillit.

Kim shkruan se autoritetet duhet të sigurojnë rregulla dhe kushte për zgjedhjet, çdo gjë më pak do të ishte hap prapa për demokracinë.

“Kujtesë: Është absolutisht kritike për autoritetet të sigurojnë që rregullat dhe kushtet e zgjedhjeve janë – në fakt dhe nga perceptimi – të drejta, me kohë dhe transparente. Çdo gjë më pak do të ishte një dëm për votuesit dhe një hap prapa për demokracinë”, shkruan Kim.

Reminder: It is absolutely critical for authorities to ensure that the rules and terms of the election are – in fact and in perception – fair, timely, and transparent. Anything less would be a disservice to voters and a step back for democracy.

— Ambassador Yuri Kim (@USAmbAlbania) April 3, 2021