Home SHENDETI Zakonet që “dobësojnë” sistemin imunitar në dimër

Zakonet që “dobësojnë” sistemin imunitar në dimër

0
Zakonet që “dobësojnë” sistemin imunitar në dimër

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Dimri është një kohë kur viruset janë në rritje dhe shpesh është e vështirë të shmangësh ngecjen në një mjedis pa mikrobe.

Megjithatë, sa më i fortë sistemi ynë imunitar, aq më e vështirë është të sëmuremi. Kjo varet kryesisht nga sjellja jonë dhe sa mirë e mbrojmë trupin tonë.

Shikoni më poshtë tre zakone që “dobësojnë” sistemin imunitar:

Gjumi i dobët dhe i pamjaftueshëm: Para gjumit, sistemi imunitar stërvitet për të gjetur mënyrat më të mira për të sulmuar mikrobet. Nëse nuk flini mirë dhe orët që ju nevojiten, përgjigja imune në rast “sulmi” nuk do të jetë aq efektive, thonë ekspertët. Qëllimi juaj duhet të jetë të paktën 7 orë gjumë çdo natë.

Konsumimi i shtuar i alkoolit: Konsumimi i tepërt i alkoolit, edhe kur është i zgjatur, pengon funksionimin e duhur të sistemit imunitar. Njerëzit që pinë shumë për vite me radhë prodhojnë qeliza të bardha më pak efikase dhe gjithashtu prodhojnë më pak qeliza që njohin dhe vrasin bakteret dhe viruset.

Jeta sedentare: Ekspertët theksojnë se gjendja e keqe fizike çon në simptoma më të rënda dhe më të gjata pas një infeksioni. Një studim në revistën British Journal of Sports Medicine zbuloi se infeksionet e rrugëve të sipërme të frymëmarrjes zgjasin 42% më shumë tek ata që ushtrojnë më së shumti një herë në javë sesa ata që ushtrojnë të paktën pesë.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë