Zbardhen propozimet e grupit parlamentar demokrat për ndryshimin e sistemit zgjedhor.

Në dokumenti përfshihen katër alternativa të propozuara nga deputetët ose grupe interesi për sistemin zgjedhor.

“Në zbatim të metodologjisë për Reformën Zgjedhore dhe në përputhje me Kalendarin për temat që do të trajtohen, të miratuara nga Këshilli Politik për Reformën Zgjedhore, pasi u përmblodhën propozimet përkatëse të paraqitura deri më sot, Grupi Parlamentar ‘Demokrat’ paraqet propozimet e tij, në 4 (katër) opsione për sistemin zgjedhor”, thuhet në dokument.

Alternativat:

1. Sistemi proporcional kombëtar – një zonë zgjedhore – kuvendi me 100/140 deputetë; (modeli i Kosovës). Ky opsion është propozuar nga deputeti Ralf Gjoni (Nisma Thurje) dhe deputeti Myslim Murrizi (me disa ndryshime të vogla midis tyre);

2. Sistemi proporcional rajonal, i korrektuar me listë kombëtare; Propozim i tre deputetëve;

3. Sistemi proporcional rajonal, me 12 njësi zgjedhore, të grupuara në 4 rajone zgjedhore;

4. Sistemi mazhoritar, i korrektuar me listë proporcionale kombëtare

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re