Bashkim Fino u nda nga jeta mëngjesin e kësaj të hëne.

Lajmi për infektimin e tij me COVID u dha në datën 13 mars.

Por koronavirusi nuk i ishte e vetmja sëmundje nga e cila Fino vuante.

Ish-kryeministri kishte kohë që vuante nga leucemia, ndërsa kishte bërë transplant palcën dhe prej kohësh trajtohej në Milano.

Qeveria ka akorduar tre herë fonde për kurimin e tij në Itali.

Në dhjetor të vitit të kaluar, Fino humbi edhe nënën nga koronavirusi.