Zëdhënësja e Bashkimit Evropian Ana Pisonero tha se pasi vendos që zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Kosovë të zhvilloheshin më 14 shkurt, vuri në dukje se ata prisnin që ato të ishin në përputhje me standardet ndërkombëtare.

“Bashkimi Evropian pret zgjedhje të besueshme, gjithëpërfshirëse dhe transparente, të kryera në përputhje me standardet ndërkombëtare, në mënyrë që Kosova të përparojë,” tha ajo.

Pisonero konfirmoi se BE do të vazhdojë të angazhohet me të gjithë në Kosovë për të promovuar agjendën e integrimit evropian dhe reformat e nevojshme.

Presidentja e Përkohshme e Kosovës Vjosa Osmani thirri të mërkurën zgjedhjet e parakohshme parlamentare për 14 shkurt dhe shpërndau mbledhjen e shtatë të Kuvendit të Kosovës.