Një sipërfaqe e konsiderueshme me shkurre e kallamishte është përfshirë nga fjalët në Orikum të Vlorës, ndërsa zjarri që vijon të përhapet me shpejtësi rrezikon edhe disa banesa dhe lokale aty pranë.

Shkaqet e zjarrit mbeten ende të paqarta, ndërkohë që vijojnë të përhapen me shpejtësi të favorizuara edhe nga era që ka përfshirë bregdetin.

Për zjarrin janë njoftuar edhe shërbimet zjarrfikëse, por që sipas raportimeve ende nuk kanë mbërritur të zonë për të vënë nën kontroll flakët.