Pas afro 24 orësh luftë me flakët, është vënë nën kontroll zjarri masiv që dogji me dhjetra hektare pyje në fan të mirditës.

Zjarri ishte me permasa të mëdha, i shtrire ne një siperfaqe prej rreth 200 hektaresh dhe era e fortë e bëri situaten më të vështirë.

Flaket jane në zona malore, në nje terren të thyer, ku ështe shumë e vështirë ndërhyrja me forca dhe mjete. 

Nderkohe, shume njerez po punojne qe vatra e zjarrit mos i  afrohet një kompleksi blegtoral.

Nga ana tjeter, nderhyrja nga ajri konsiderohet e veshtirë per shkak te eres se fortë dhe pranise se mjegulles.