Arnaldo Chamorro, ish-shefi i kabinetit të Ministrisë së Bujqësisë së Paraguait, u shkarkua nga detyra për nënshkrimin e një memorandumi bashkëpunimi, i cili parashikonte vendosjen e marrëdhënieve diplomatike me një vend që nuk ekziston.

Vetë Chamorro njoftoi largimin e tij para gazetarëve dhe shpjegoi se arsyeja ishte se në tetor ai nënshkroi një marrëveshje me përfaqësuesit e “Shteteve të Bashkuara të Kailash”, një ishull inekzistent në veri të Amerikës së Jugut.

“Ata erdhën dhe shprehën dëshirën për të ndihmuar Paraguajin. Ata paraqitën shumë plane, ne i dëgjuam dhe ja”, tha Chamorro, duke pranuar se ishte mashtruar. Madje dy “të dërguarit” u pritën për pak kohë nga ministri Carlos Jimenez.

Në memorandumin, i cili mban vulën e ministrisë, Chamorro “përgëzon të nderuarin Nityananda Paramasivam, sundimtarin e Shteteve të Bashkuara të Kailash dhe vlerëson kontributin e tij për hinduizmin, njerëzimin dhe Republikën e Paraguajit”. Ai rekomandon që “qeveria e Paraguajit të ndjekë në mënyrë aktive marrëdhëniet diplomatike me Shtetet e Bashkuara të Kailash dhe të mbështesë anëtarësimin e saj në organizata të ndryshme ndërkombëtare, përfshirë Kombet e Bashkuara”.

Sipas disa mediave paraguajane, “sundimtari i nderuar” i Kailash është në fakt një indian, i kërkuar në vendin e tij.

Ministria në njoftimin e saj foli për “gabime procedurale” të ekzekutivit të saj, duke theksuar se dokumenti në fjalë “nuk mund të konsiderohet zyrtar” sepse është hartuar “pa miratim dhe pa juridiksionin e kërkuar”. Ai gjithashtu pohon se nuk ka “asnjë detyrim ligjor apo administrativ” ndaj shtetit të vdekur.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re