“Nuk na duhen influencer, na duhen psikiatër”

Normalizimi i bisedave për çështjet e shëndetit mendor është diçka pozitive, por ka një ndryshim të madh midis terapisë së udhëhequr nga ekspertët –...

Hidratim dhe ushtrime: Çfarë duhet të pini gjatë një stërvitje

Deri në 60% e trupit tuaj është i përbërë nga uji. Dhe kur stërviteni, mund të humbni shumë ujë. Pirja e ujit ndihmon në funksionimin...

Fëmijët kanë nevojë për prindër që gabojnë

Nga Silvana Kola-Loka (Psikologe) Po! Unë e besoj fort këtë! Unë besoj tek prindi që gabon dhe nuk justifikohet se ishte i lodhur, se nuk e kishte...

Pyetja intriguese: A mundet seksi të përmirësojë funksionin e trurit? Çfarë thotë studimi

A mundet seksi të ngadalësojë plakjen e trurit? Kur bëhet fjalë për trurin dhe funksionin tonë njohës, a është seksi burimi i rinisë? Përfitimet shëndetësore...

Të mirat dhe të këqijat e pirjes së qumështit të lopës

Qumështi i lopës është një element kryesor i përditshëm për shumë njerëz dhe ka qenë për mijëvjeçarë. Ndërsa është ende një ushqim popullor, studimet...

3 momentet kyçe hormonale të gruas

Jeta e grave është e mbushur me periudha ndryshimesh, shpesh të nxitura nga hormonet. Këto ndryshime hormonale luajnë një rol të rëndësishëm në formësimin...