Skip to content

SHENDETI

Shoqata e Diabetit takim me përfaqësues të pushtetit vendor, marrëveshje bashkëpunimi me Bashkinë Kamëz

Shoqata e Diabetit ka zhvilluar takime me përfaqësues të pushtetit vendor, në Kamëz, për të diskutuar lidhur me sfidat e personave me aftësi të kufizuar dhe ndërmarrjen e iniciativave të përbashkëta për të ofruar shërbime për këtë komunitet. Në takimin… Read More »Shoqata e Diabetit takim me përfaqësues të pushtetit vendor, marrëveshje bashkëpunimi me Bashkinë Kamëz

Reforma e aftësisë së kufizuar, MSHMS: Procedurat marrin më pak kohë, Komisionet pranë Qendrave Shëndetësore dhe Poliklinikave

Vlerësimi bio-psiko-social e sheh aftësinë e kufizuar si një ndërveprim të dëmtimeve të strukturave dhe funksioneve trupore/mendore me kufizimin e aftësive për kryerjen e veprimeve të përditshme në përputhje me moshën dhe pjesëmarrjen ne jetën shoqërore. Pra, ajo që vlerësohet… Read More »Reforma e aftësisë së kufizuar, MSHMS: Procedurat marrin më pak kohë, Komisionet pranë Qendrave Shëndetësore dhe Poliklinikave

Shoqata e Diabetit monitoron reformën e re të aftësisë së kufizuar: Mungon informimi

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ka implementuar kalimin e vlerësimit të aftësisë së kufizuar nga modeli mjekësor, drejt atij biopsikosocial, bazuar në standardet e Organizatës Botërore të Shëndetit. Në kuadër të reformës së vlerësimit të aftësisë së kufizuar janë… Read More »Shoqata e Diabetit monitoron reformën e re të aftësisë së kufizuar: Mungon informimi

Mjeku i urgjencës: Rikonstruksioni i infektivit ka shtuar fluksin e punës, nuk ka hapësira për të gjitha rastet

Bisedoi: Iliada Kovaçi Ardhja e stinës së vjeshtës po sjell një ndryshim në situatën aktuale përsa i takon pandemisë. Duke lënë pas ditët e nxehta të verës ku rastet arrinin mbi 1000 infektime cdo ditë, duket se ky fillim sezoni… Read More »Mjeku i urgjencës: Rikonstruksioni i infektivit ka shtuar fluksin e punës, nuk ka hapësira për të gjitha rastet