Skip to content

TE TJERA

“Mundesh lehtë ta bindësh njeriun që s’di; mundesh edhe më lehtë të bindësh njeriun e urtë; por atë që…”/ Thëniet më të Bukura Latine

Thëniet janë latine e kanë shtrirë jehonën e mençurisë së tyre ndër shkekuj duke lënë dëshminë për njerëzimin se ato e kanë kaluar testin e kohës. E kur mençuria e kalon testin e kohës, ajo bëhet e gjithkohshme, universale. Të… Read More »“Mundesh lehtë ta bindësh njeriun që s’di; mundesh edhe më lehtë të bindësh njeriun e urtë; por atë që…”/ Thëniet më të Bukura Latine

“Jemi tre: unë, ti dhe sëmundja; nëse ti do të bashkëpunosh me mua, ne të dy do ta…”/ Thëniet më të Bukura për Shëndetin

Një përmbledhjen me thëniet për atë që vjen i pari, e kemi përgatitur me shumë dashuri sot për kënaqësinë e lexuesve tanë. Nuk thonë kot që shëndeti vjen i pari, dhe ne duam të rikujtojmë herë pas here lexuesit tanë… Read More »“Jemi tre: unë, ti dhe sëmundja; nëse ti do të bashkëpunosh me mua, ne të dy do ta…”/ Thëniet më të Bukura për Shëndetin

“Më ndihmo të shëroj sytë”, – iu lut zotëria pasanik… “Një javë rresht do të shohëh vetëm ngjyrën jeshile”, – iu përgjigj murgu

Dikur pati jetuar një zotëri shumë i pasur që vuante nga dhimbje të forta në sy. Ai u konsultua me shumë mjekë dhe provoi trajtimet e tyre, por asgjë nuk ndihmoi. Edhe pasi kishte konsumuar kaq shumë ilaçe për të… Read More »“Më ndihmo të shëroj sytë”, – iu lut zotëria pasanik… “Një javë rresht do të shohëh vetëm ngjyrën jeshile”, – iu përgjigj murgu

“Gjeografia na ka bërë fqinj. Historia na ka bërë miq. Ekonomia na ka bërë partnerë, dhe nevoja na ka bërë…”/ Thëniet më të Bukura të Kenedit

John F. Kennedy, i njohur për sharmin e tij dhe të folurën në publik, është presidenti i parë më i ri, i cili në moshën 43 vjeçare u zgjodh për të drejtuar Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Amerikanët e kujtojnë atë… Read More »“Gjeografia na ka bërë fqinj. Historia na ka bërë miq. Ekonomia na ka bërë partnerë, dhe nevoja na ka bërë…”/ Thëniet më të Bukura të Kenedit