kurd

Franca-Egjipt.jpg

Suleiman Al-Halabi, dijetari i ri kurd që i dha goditje të rëndë sundimit kolonial francez në Egjipt

Suleiman al-Halabi, dijetar i ri me origjinë kurde, i cili vrau gjeneralin Jean Baptiste Kleber, komandantin e sundimit kolonial pushtues francez të periudhës së Napoleon Bonapartës në Egjipt dhe hapi rrugën për tërheqjen e Francës nga Egjipti, po përkujtohet në… Read More »Suleiman Al-Halabi, dijetari i ri kurd që i dha goditje të rëndë sundimit kolonial francez në Egjipt

Iraku dërgon ushtrinë në rajonin kurd, përleshje të ashpra mes ushtarëve dhe banorëve

Forcat irakiane dhe luftëtarët kurdë janë përleshur ashpër pasi Bagdadi dërgoi trupa në drejtim të rajonin kurde në provincën Kirkuk. Televizioni shtetëror televiziv raporton se forcat irakiane kanë marrë “pa ushtruar forcë” nën kontroll disa zona, duke përfshirë fushat e… Read More »Iraku dërgon ushtrinë në rajonin kurd, përleshje të ashpra mes ushtarëve dhe banorëve