Nga Redi Shehu: Filania, e shoqja e filanes(!!!)

NGA REDI SHEHU Një ndër debatet e hapura në mënyrë ciklike sa herë që afrohen data të caktuara simbolike, të cilat promovojnë çiftet e të...

Nga Bledar Myftari: Ibrahimizmi, kjo shpikje e rrezikshme për njerëzimin

Shoqëria njerëzore ka kaluar, po kalon dhe do të vazhdojë të kalojë në valë sulmesh ndaj besimit. Në këto sulme gjejmë të përfshirë politeiste,...

Nga Gjergj Meta: Një provokim i pashije në tarracën e një bashkie

Merret vesh lehtë se ky është një provokim, i kërkuar, i mirëmenduar dhe i mirëorganizuar nga lobe të caktuara, që kanë një agjendë të...

Nga Thomas Piketty*: Si mund të arrihej një paqe izraelito-palestineze

A mund të arrihet ende një zgjidhje e konfliktit Izrael-Palestinë përmes krijimit të dy shteteve, dhe në çfarë kushtesh do të ishte ajo e...

Nga Gideon Levy: Gaza turpi ynë, udhëheqësit tanë për në Hagë

Të gjithë izraelitët që kanë realisht dinjitet personal, duhet t’i bëjnë vetes pyetjet e mëposhtme:A po kryen vendi i tyre krime lufte në Gaza?...

Nga Daniela J.Lamas*: Pse pacientët e kanë humbur besimin tek mjekët?

Ishte mëngjesi i disa ditëve më parë. Sapo shkova në punë, gjeta në korridor një ekip mjekësh të mbledhur para dhomës së një pacienti....