“E nisi bashkë me Nanon si i besuar i Nexhmijes”, Ngjela: Izolimi bashkë me...

Nga Spartak Ngjela Historia e kësaj kohe në Shqipëri është pleksur brenda saj sikur të jetë vërtet një roman artistik me shumë konfliktete dhe pa...

Analiza/ Ç’mesazhe do të sjellë Sekretari Blinken për opozitarizmin në Shqipëri

Nga Preç Zogaj Shtatori i vitit 2021, kur diplomatët dhe zyrtarët e lartë të administratës së presidentit Biden deklaronin hapur shpresën dhe dëshirën e tyre...

Sot nuk ka lajme….

Lutfi Dervishi Ajo që sot mendohet e pa imagjinueshme, – një ditë pa lajme ka ndodhur dikur, diku jo larg prej nesh. Nëse kthejmë akrepat e...

“Hetimin e ka bërë ekspertiza amerikane”, Ngjela: Politikanët e lartë të të dy krahëve...

Nga Spartak Ngjela Sot në Shqipëri, të akuzuarit e politikës së lartë të dy krahëve, kot lodhen dhe llomotitin fjali bosh e jashtë kuptimit juridik,...

Projekti “E drejta e Informimit-Forca qytetare..”, vendosen kosha për mbetjet në Kuçovë

Projekti “E drejta e Informimit-Forca qytetare..”, vendosen kosha për mbetjet në Kuçovë Një projekt që synonte përmirësimin e jetesës së banorëve në Kuçovë,  përmes...

Zef Zorba: Poezia hermetike “Një gozhdë”, sugjestionuese

  Termi hermetizëm në pamje të parë është relacion i vështirë në komunikimin midis lexuesit dhe tekstit. Në fakt është më shumë se kaq. Gjuha...