KULTURA

Lamtumirë Vlash!

Nga Kastriot DERVISHI* Vlash Pambuku Gazetar dhe fotograf sportiv. Lindi në lagjen Mangalem më 31 janar 1934. Gjithë jetën e tij ja ka kushtuar gazetarisë sportive dhe fotografisë. Ka një koleksion fotografik të pasur sportit në Berat. Ka punuar edhe… Read More »Lamtumirë Vlash!

Ndahet nga jeta Mihal Luarasi

Ndahet nga jeta dramaturgu dhe regjisori i njohur Mihal Luarasi. Ai është shuar në moshën 88-vjeçare për arsye shëndetësore. “Intrige dhe dashuri” e Shilerit ishte drama e parë që regjisori vuri në skenën e Teatrit Kombëtar në vitin 1954, e… Read More »Ndahet nga jeta Mihal Luarasi